115

Gjør røykvarsleren smart med Strømkutt

Slipp å bekymre deg for om du eller andre har husket å slå av de elektriske apparatene. Skulle røykvarsleren begynne å pipe, vil Strømkutt slå av strømmen.

For CTM Lyng AS

Trine Dragsten

CTM Lyng AS

19. oktober 2021
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211112122625396.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211112122625396.jpeg?maxwidth=2000
100
0

FAKTA: 40 % av alle boligbranner starter i et elektrisk apparat, med vaskemaskiner, tørketromler og komfyrer som de absolutte verstingene. I 2020 var det 2 966 bygningsbranner i Norge, ifølge SSB.

ÅRSAK: Varmeutvikling ved lading av mobiltelefon, nettbrett og PC er stadig vanligere årsak til brann. Dessuten er apparater utstyrt med termostat, og dersom den går i stykker, kan varmen øke på kort tid og forårsake brann.

LØSNING: Ved å montere en mikrofon som lytter til røykvarsleren og slår automatisk av strømtilførselen til utvalgte stikkontakter, kan man hindre at røykutvikling blir til branntilløp.624
b-0TrueFalse

Strømkutt gir beskjed om å kutte strømmen

Folk stoler på brannvarslere, men den største utfordringen til brannvarslere er at man må være hjemme for kunne reagere og tidlig avverge brannfarlige situasjoner. Strømkutt, derimot, avverger brannfarlige situasjoner tidlig, ved at en installert mikrofon lytter til brannvarsleren og kutter strømmen til en eller flere kontakter hvis alarmen går.

Om uhellet skulle være ute, vil du komme hjem til litt brent-lukt og strømløse kontakter istedenfor et hus som er brent ned til grunnmuren.

539
false
c-151TrueFalse

Det anbefales å bruke Strømkutt til blant annet TV, stereo, mobillader, kaffetrakter, stekeovn, vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin og andre mulige brannfeller, hvor brann og skade kan forhindres eller reduseres ved tidlig strømkutt.  

243
https://www.youtube.com/embed/BrfDzGrZSYY
false
c-151TrueFalse
0

Enkelt forklart + enkel montering

Strømkutt kutter automatisk strømtilførselen til elektriske apparater ved røykutvikling og brann. Dersom røykvarsleren begynner å pipe, vil Strømkutt høre lyden og sende et trådløst signal til Strømkutt-stikkontakten etter 15 sekunder, slik at strømtilførselen stenges.

Strømkutt er enkel å montere, og festes med lim eller skruer i taket ved en røykvarsler – fungerer sammen med standard røykvarslere (ikke pulserende).

For at Strømkutt skal kunne kommunisere med strømforsyningen til elektriske apparater, byttes stikkontaktene ut med et innfelt relé (lytter) som styres trådløst via radiosignaler. Da får du også stikkontakter som du kan styre via en app. Dette er ikke avansert å gjøre for en elektriker, og vil bruke samme tiden som å bytte ut en stikkontakt – billig installasjon for deg.

Strømkutt har en lysdiode som blinker ved utløst alarm, og en knapp for nullstilling etter at alarmen har blitt utløst. Når den får lavt batterinivå, varsler den om dette med et bip.

Andre Trygghet- og Sikkerhet-produkter

Trygghet og Sikkerhet er en serie med velferdsprodukter fra CTM Lyng som gjør hus, hjem og mennesker trygge. Sammen og hver for seg gir Trygghet- og Sikkerhet-produktene deg og din familie et tryggere liv, og du trenger ikke lenger bekymre deg for om barna husket å slå av komfyren eller om du slo av kaffetrakteren.

Trygghet og Sikkerhet-serien består av Strømkutt, Vannstopp, Komfyrvakt, Tidsbryter og Hovedbryter.

CTM Lyng

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, velferdsteknologi, energiøkonomisering og lys- & varmestyring.

1678
c-151TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181203120618954.png #FFFFFF
Les også